Information 2-3:an

Hej!

Under förra veckan fick eleverna veta lite mer om den danska författaren H. C Andersen och lyssna på några av hans sagor. Vi har pratat om vad det är sagorna vill berätta, vad sensmoralen i sagan kan vara. Elevern i åk.2 avslutade veckan med att skriva en gemensam saga som även gick hem som läsläxa. De närmsta veckorna kommer till stor del användas för att skriva och illustrera egna sagor.

Eleverna får gärna ta med en mugg till skolan som vi kan ha i klassrummet, eftersom många behöver dricka efter en aktiv rast. Vädret har hittills varit blandat men vi försöker alltid vara ute även vid regn. Om regnkläder inte är något allternativ så kan ett par stövlar och ett paraply räcka långt.

Eftersom vi har haft fall av löss på skolan så uppmanar vi alla att luskamma redan nu  även om den ” officiella” luskamningshelgen är nästa helg.

Viktiga datum

15/9 Föräldramöte  kl17:30 -17:45 fritidsinformation och kl:17:45-18.30 inf för F-3.

5/10 Studiedag

26/10 Kompisdag/ Innebandy i Rönndalen

v.44 Höstlov

21/12 Terminsavslutning

Nu är det också klart att familjen Soling flyttar, så Molly blir bara kvar i klassen i högst ett par veckor. Förhoppningsvis kan vi fortsätta och hålla kontakten på något sätt.

Hälsningar Malin & Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *