Information 2-3:an. V.42

Förra veckan deltog alla tjejerna i 3:an på Barnhack där vi fick lära oss grunderna i programeringsprogrammet Scratch. Det var väldigt intressant och kreativt så det här kommer vi att fortsätta att jobba med på bl.a tekniklektionerna. Eleverna i 2:an kommer att få programmera våra bin efter höstlovet.

Vi avslutade temat om forntiden med en frågesport där eleverna fick visa sina kunskaper. Fram till lovet kommer vi att använda tematiden till att prata om FN och Barnkonvention.

Eleverna har under några veckor skrivit dikter där vi även har fokuserat på handstilen. Ett mål är att man ska kunna skriva med en tydlig handstil, så för vissa elever gäller det att orka vara i ”gropen” och anstränga sig. Vi sparar hela tiden elevernas texter så att de kan se sin egen utveckling.

I matte har 2:an börjat med uppställning i addition och många uttryckte att det som såg så svårt ut egentligen var enkelt :). I 3:an fortsätter vi att nöta multiplikationstabellerna och vi ska även gå igenom prioriteringsregeln.

Vi har fått många intressanta samtal när vi har diskuterat läsläxorna så vi fortsätter med läsläxa men med ett kort uppehåll över höstlovet.

Onsdag v.43 är det kompisdag och då åker vi till Rönndalen och spelar innebandy hela förmiddagen.

Hälsningar  Malin Helena Therese

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *