Information 2-3:an

Den här veckan har vi pratat om FN, varför det bildades och på vilket sätt FN är en viktig organisation. Vi har även pratat om vad det står i Barnkonventionen. Som en avslutning fick alla rita en bild som skulle illustrera vad alla barn har rätt till t.ex mat, medicin, skola, namn, kärlek och sin familj. Näst vecka kommer vi att fortsätta att prata om likheter och olikheter mellan olika länder.

I matten har 2:an jobbat med att använda sig av uppställning i addition och nästa vecka ska vi räkna subtraktion med uppställning. I 3:an har vi pratat om prioriteringsregeln och tränat på att skriva uttryck med hjälp av den regeln. Idag avslutade vi med problemlösning där eleverna löste mysteriet med vilket tal som ”gömde” sig under x och y.  Varje lärpar fick även göra en uppgift till ett givet tal som idag var 26. De fick välja räknesätt och sedan skriva sin uppgift på tavlan. Alla klarade av att konstruera en uppgift, skriva en fråga och visa  med mattespråk/ uttryck hur de tänkt. Toppen !!

image

Den här veckan har alla elever i 2-3:an fått sin gmail adress. De första de har fått göra är att fylla i en enkät om trygga och otrygga platser på skolan. Idag fick elever i 4-6:an vara lärarresurser åt 2:an. Resultaten sammanställs och sedan kan vi vidta åtgärder om det behövs. image image

Nästa vecka förhör vi läsläxan men det blir ingen ny läsläxa över lovet, utan alla får nästa läsläxa v.45.

På onsdag när det är kompisdag är det bra om eleverna kommer ombytta. Tag med inneskor och gärna en vattenflaska, klubbor finns att låna. Vi åker tillbaka till skolan och äter lunch som vanligt.

Trevlig helg!   Malin     Helena     Therese

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *